1:a äktenskapet

Lillemor Elisabeth Borghild Johanne Hoel (1959 – 1967)

Jag kände Lillemor sedan min tid i norska Flygvapnet på Gardermoen. Vi träffades igen i Göteborg bara en kort tid efter att jag börjat min anställning på Volvo och började umgås. Lillemor var född 1931-07-03 i Oslo (Dynekilgaten) och räknade sig som skådespelare och var alltså drygt 4 år äldre än jag.
Enligt Wikipedia: Hon filmdebuterade 1955 i Trost i taklampa. Hon medverkade i sammanlagt åtta film- och TV-produktioner 1955–1979 och gjorde sin största roll som Kristine Bakken i Anton. Hon hade även mindre roller på teater i Oslo och deltog i diverse radioprogram etc.

Vi träffades först på Gardermoen der hon var i sällskp med någon i min bekantskapskrets. Under hösten 1958 råkade vi på varandra mitt i Göteborg och blev mer bekanta. Vi blev efter hand ett par.

Vi gifte oss i Allhelgonakyrkan i Göteborg i ett dubbelbröllop med vännerna Berit och Erling Kjærstad den 22 december 1960. Vi bodde först i min lägenhet på Mölndalsvägen 11A och senare en kortare tid på Fjällgatan 28 i en etta andra våningen i Masthugget med dass på gården och slutligen i en ny 2:a i en bostadsrättsförening på Ängskogsvägen 25 i Tuve.
Lillemor var inte intresserad i att skaffa barn. Hon var livrädd för bli med barn och att ev. behöva föda ett barn. Det påverkade vårt samliv och vi fick heller inga barn. Så här efteråt var ju det bara bra!
Hon var även lite för glad i alkohol och tålde det dåligt.

Lillemor tillbringade mycket tid i Oslo hos sin familj där och med olika uppdrag i radio och film. Hon var aldrig intresserad i vår ekonomi och medverkade starkt till att försämra densamma.
Vår relation försämrades successivt fram till dom om hemskillnad 11 oktober 1967. Först två år senare träffade jag Ingrid. Däremellan hade jag en allvarlig affär med Monita i 1968 till hösten 1969. Det var rätt nära att det hade blivit oss men så blev det av olika orsaker inte.

Lägenheten på Ängskogsvbägen i Tuve hade jag köpt genom Volvo för kr 10 000 ca 1962. Lillemor sålde den 1969 ca. och inventarierna uten att jag fick ett öre. Jag var bara själaglad att jag nu var kvitt Lillemor och kunde börja om. Jag betraktar mitt äktenskap med Lillemor som ganska värdelöst och med flera år av bortkastad tid. Tyvärr!

Efter mitt uppdrag på Volvo i Mellersta Östern våren/sommaren 1967 flyttade jag från lägenheten i Tuve via inneboende hos vännerna Liv och Ragnar Frid i Torslanda till ungkarlshotellet på Långströmsgatan. Jag träffade Ingrid i först januari 1970. Jag bodde på ungkarlshotellet fram till Ingrid och jag flyttade in i vår lägenhet på Kobbegården i Askim.

Lillemor dog 1987-11-01 och ligger begravd på Östre Gravlund i Oslo