Minnen

Jag kommer här att berätta lite om händelser, familj och vänner samt diverse minnen från mitt och Ingrids liv som kan vara värda att berättas. De är inte berättad i någon helt kronologisk ordning eftersom minnen inte dyker upp i skallen i någon kronologi.

Jag har delat upp berättelserna i undermenyer till denna sida.

Ingrid och jag (1970 – )

Ingrid och jag träffades i Göteborgsposten i januari 1970 – via en annons som jag infört. Ingrid svarade per brev och jag svarade genom att ringa henne. Vi pratade mycket länge och bestämde oss för att träffas. Vi fann varandra på direkten och förlovade oss 25 mars 1970 efter endast tre månader. Jag låg på hårt! I september samma år flyttade vi in i vår första gemensamma bostad i Kobbegården 28 i Askim – tre rum och kök som var helt nybyggt. Vi möblerade så snabbt det gick med Ingrids möbler och med möbler som vi köpte på krita. Jag hade ju inga möbler eftersom jag tills dess hade bott på ett ungkarlshotell på Långströmsgatan på Hisingen. Innan dessa hade jag lämnat lägenheten på Ängskogsvägen 25 i Tuve i samband med hemskillnaden med endast några få ägodelar och kläder.

Jag älskade denna tiden bland annat därför att jag nu hade en partner som jag älskade och med vilken jag kunde diskutera vår gemensamma ekonomi. Vi hade från allra första början allt gemensamt och delade allt! Vi planerade vår framtid tillsammans – tillsammans! – – – och så har vi det fortfarande. En enorm skillnad från mitt liv med Lillemor.

Ingrids mor, styvfader och två halvbröder bodde i Halmstad. Halvbröderna var mycket yngre än Ingrid. Vi hade mycket kontakt med Ingrids familj i Halmstad medan Ingrids mor levde. Hon blev 95. Ena brodern, Karl, blev författare och förlagsredaktör. Den andra brodern, Edvard, blev professor och lärare vid Universitetet i Sandviken/Gävle.

Ingrid Mariaföddes 12 september 1940 i Stockholm. Hennes var var Tage Nyberg som hennes mor skildes ifrån redan efter 2½ år. Ingrid och hennes mamma, Astrid Marianne, bodde sedan en tid hos Ingrids morbrors familj i Stocksund medan Marianne utbildade sig till sjuksköterska. Mor och dotter flyttade till Visby på Gotland i 1947.
Så småningom blev Marianne gift med läkaren Åke Nordlander.
Familjen flyttade sedan till Halmstad där styvpappan blev 1:a provinsialläkare och Ingrid gick ur flickskolan 1956.

Ingrid utbildades till Bakteriologisk Assistent (som det hette då) vid Sahlgrenska Sjukhuset i Göteborg. Hon arbetade på Bakteriologisk Laboratorium på Sahlgrenska som Bakteriologisk Assistent när vi träffades. Hon hyrde då en mycket liten lägenhet utan kök och badrum – endast kokvrå och ett WC med handfat – och med en endast 70 cm bred säng!

Sommaren 1970 åkte vi på semester i Norge med en isblå amazon som jag lånat på Volvo. Vi åkte runt i Jotunheimen, på Vestlandet och i Telemark. Underbar resa!

Jag var då fortfarande rent formellt gift med Lillemor, fast med hemskillnad. Jag hade tills dess inte brytt mig om att ta det slutgiltiga steget att få en formell skilsmässa men nu blev det snabbt aktuellt.

Under 1971 tog Ingrid körkort och vi åkte på en kortare semester i södra Danmark och norra Tyskland. Ingrid körde en hel del.

10 september 1971 kunde vi gifta oss i all enkelhet på Stadshuset i Göteborg med Härje Stenberg som förrättare. Ingrids mor och Maj-Britt Johansson (numera Ekh) var vittnen. Vi firade dagen på en kinesrestaurang. Senare i veckan åkte vi till Oslo till mina föräldrar och firade lite där också. Vi var mycket lyckliga!!

Sommaren 1972 åkte vi på en lååång semester till Frankrike, Spanien och Portugal. Ett av våra stora minnen tillsammans. Beskrivs i ett eget kapitel.